Kék hírek

2023.03.31. 10:54

Kendermagot rendelt az interneten azért, hogy kábítószert állítson elő a növényekből

A Bicskei Járási Ügyészség megszerzéssel, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer készítésének elősegítése bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki kendermagot rendelt az interneten azért, hogy a kikelő növényekből kábítószert állítson elő saját fogyasztásra.

Főügyészség

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi 2020-ban és 2021-ben interneten keresztül a saját nevére rendelt Hollandiából kannabisz növény termesztésére alkalmas növényi magokat, amely rendelések ismeretlen feladótól postai levélküldeményként, árumegnevezést nem tartalmazva érkeztek meg. Az importcsomagok ellenőrzése során a megtalált kábítószergyanús anyagok zár alá vételére és lefoglalására került sor. 

A férfi a lefoglalt magvakon kívül is hozzá jutott kendermaghoz, amelyeket ingatlanában elültetve kendernövényeket nevelt, majd azokat saját célra megszárítva részben elfogyasztott, részben ingatlanában tárolt későbbi fogyasztás céljából.

A lakóhelyén tartott kutatás során 4 tő zöld, 10 tő elszáradt kendernövény, továbbá a növények neveléséhez használatos eszközöket, kábítószergyanús növényi törmelékeket is lefoglalt a rendőrség. A lefoglalt, összesen 1312 db növényi magból 1153 db ép mag volt, amelyből 1037 tő kendernövény nevelhető. A férfitól lefoglalt a nyomozó hatóság két légfegyvert és 3 doboz légfegyver lövedéket is, amelyek megszerzésére, tartására engedéllyel nem rendelkezett. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, a lefoglalt anyagok, eszközök, valamint  lőfegyver elkobzását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!