Frissen Fejérből

2023.03.24. 11:40

Felelőtlen előzés vagy felelőtlen buszsofőr? – Szerencse, hogy nem jött gyalogos a Balatoni úton (videó)

A héten már másodjára merül fel rossz példaként a fehérvári Balatoni úton közlekedők egy-egy húzása. Most azonban nem egyértelmű a helyzet.

Szanyi-Nagy Judit

Elsőbbsége annak van, akinek megadják – tartják az emberek

Forrás: Fehérvári gyökerek közösségi oldal

A napokban arról írtunk, hogy egy audis az utolsó pillanatokban úgy döntött, sebességet, útszélességet, szembe jövő járművet figyelmen kívül hagyva előzésbe kezd. Végül sikeres volt a manőver, de ez a többi közlekedőnek is köszönhető volt.

Ezúttal ismét egy félelmetes helyzetről számolhatunk be a Fehérvári gyökerek közösségi oldalon közzétett videó alapján. Eszerint a Balatoni úton, Szabadbattyán felől a város irányába tartva, a Rádió lakótelep környékén gondolta úgy egy sofőr, hogy őt illeti meg az elsőbbség a megállóból kikanyarodó busszal szemben, így sávokat nem figyelve tovább haladt. A felvétel alapján legalábbis ez az első gondolatunk. Aztán többször megnézve a felvételt láthatjuk: nem olyan egyértelmű a helyzet. A nagytotálban rögzített képsorok ugyanis csalókák, olyan, mintha messzebb járna az autós, pedig valójában csak körülbelül 10-15 méterre lehet a busztól. Utóbbi jármű esetében ráadásul a felvétel minősége miatt az sem látszódik pontosan, mikor kezdte el használni a sávváltási szándékot jelző indexet és kanyarodott ki az autóvezető elé.

Bármi is legyen az igazság és bárki is hibázott, egy biztos: ha a gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozott volna egy járókelő, az őrangyalát megdolgoztatta volna.

Mutatjuk a felvételt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!