Lebukott, ezért lemondott „csomagjáról”

2023.03.07. 10:00

Csomagok alá rejtett kölyökkutyákat mentettek meg a pénzügyőrök az M7-es autópályán

Csomagok alatt eldugott kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy moldáv autóban. Az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán ellenőrizték az Olaszországba tartó autóst, aki azonnal lemondott az állatokról.

feol.hu

Forrás: Pexels.com

Ki se láttak a rácsok között egy utasokkal teli autó csomagartójában azok a kiskutyák, akiket a pénzügyőrök szabadítottak ki a levegőtlen rejtekhelyről. Alig hathetes, uszkár fajtajellegű kölyökkutyák kuporogtak az Olaszországba tartó autó csomagjai alatt.  A sofőr csak annyit árult el, hogy a kutyák az övéi és papírjaik nincsenek. Az egyenruhások értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyökállatoknak oltásuk, csipjük, útlevelük sincs, márpedig okmány hiányában és fiatal koruk miatt nem szállíthatók. A kölyköket egy alapítványnál helyezték el. A sofőr tettét azzal próbálta enyhíteni, hogy azonnal lemondott az állatokról.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal, főleg, ha magunkkal visszük kedvencünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!