Frissen Fejérből

2023.03.23. 11:12

"Benézhette" a lámpát – avagy amikor a Mátyás király körút piros jelzése csak egyfajta iránymutatás (videó)

Ha piros, akkor tilos – figyelmeztet a sokak által ismert tanítás. A fehérvári Várkörút–Dózsa György út–Szekfű Gyula utca–Mátyás király körúti kereszteződésben azonban ezúttal csak valamiféle iránymutatásként szolgált a lámpa ilyen színű jelzése.

Szanyi-Nagy Judit

Szerencsére nem lett nagyobb baj a szabálytalan manőverből

Forrás: Fehérvári gyökerek közösségi oldal

A sorban első helyen álló járművezető ugyanis úgy érezte, eljött az ő ideje, s bár a készülék még piros színt mutatott, valamint a számláló is 20 másodperc környékén járt, magabiztosan elindult előre. Aztán csakhamar megtorpant, mivel előbb a Várkörútról a Mátyás király körútra kanyaródokkal találta szembe – vagyis oldalba – magát,  majd pedig a szabályosan haladó gyalogosok okoztak kisebb fejtörést neki a továbbhaladás során.

Úgy tudjuk, baleset nem lett az esetből, de ez a többi közlekedő körültekintő vezetésének is köszönhető. A Fehérvári gyökerek közösségi oldalra feltöltött videó alatt kommentelők szerint a sofőr egyszerűen "benézhette" a másik sávban kis ívben jobbra kanyarodást engedő zöldet.

Nézzék csak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!