Frissen Fejérből

2023.02.06. 20:00

Paprika spray-vel fújtak le kutyákat az egyik Fejér vármegyei településen

Az elkövető ráadásul szintén kutyatartó, aki vasárnap este maga is éppen a saját kutyáját sétáltatta.

Hajdú Marianna

Képünk illusztráció!

Forrás: Pexels

A megyeszékhelyhez közeli Fejér vármegyei településen fújtak le három, kerítésen belül tartózkodó kutyát a minap. Az esettel kapcsolatban megkerestük az állatok gazdáját, ám ő nevét nem vállalta, tartva attól, esetleg számára rosszul alakulnak a fejlemények, mivel ismerik egymást az esetleges elkövetővel. Több állatot is tart, és félti őket; csak a jelenségre szerette volna felhívni a környéken lakó állattartók figyelmét.

A történet szerint a kutyák gazdája vasárnap este nagy ugatásra lett figyelmes. Kutyáit azonnal magához hívta, mivel a kerítés mellett sétálókat mindig megugatják. Az öt hónapos vizslakölyök "szinte begyógyult" szemekkel szaladt gazdájához, akinek első gondolata az volt, hogy termete miatt kutyája kiférhetett a kapu alatti résen, és az utcán valaki így torolta meg a kéretlen "örömködést". Ennek ellenkezőjéről akkor bizonyosodott meg, amikor a két felnőtt kutyáján is észrevette a paprika spray nyomait, így már nyilvánvalóvá vált számára: a kutyákat a kerítésen keresztül fújták le.

Az ingatlanra szerelt kamerák azon a részen nem rögzítettek semmit, ahol az eset megtörténhetett, így felvétel nem készült a kutyák bántalmazásáról. Az azonban kiderült, hogy a kerítés mellett elhaladó illető kutyát sétáltat, ami még megdöbbentőbb ebben az esetben.

Aki ilyet tett a kutyákkal, talán ezentúl elkerüli a környéket, de bízzunk benne, hogy máshol sem tesz még hasonlót sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!