Ügyészségi hírek

2023.02.10. 08:41

Öt embert próbáltak meg átcsempészni Magyarországon, vádat emeltek ellenük

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntettével vádolja azt a három román állampolgárt, akik 2022.októberében öt indiai személyt próbáltak Szlovénián keresztül Olaszországba szállítani.

Ügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirati tényállás szerint a három férfi arra vállalkozott, hogy Románia területéről Magyarországon át illegálisan juttatnak migránsokat Szlovéniába vagy azon keresztül Olaszországba.

A fentieknek megfelelően a vádlottak Nagyváradon egy kisbuszba felvettek öt indiai állampolgárt, abból a célból, hogy őket Magyarországon és Szlovénián keresztül Olaszországba vigyék.

A csempészett személyeket a vádlottak a kisbusz hátsó csomagtartó részében helyezték el, matracokon fekve, összezsúfolva, biztonsági berendezések biztosítása nélkül, majd őket a leleplezés elkerülése érdekében egy pléddel letakarták.

Mintegy négy órán át tartó utazást követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M7 autópálya lepsényi pihenőjének területén vonták közúti ellenőrzés alá a vádlottak kisbuszát és ekkor cselekményüket leleplezték.

Mivel a vádlottak a csempészett személyek sanyargatásával követték el a bűncselekményt, így magatartásuk minősített embercsempészés megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés.

A letartóztatásban lévő vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!