Frissen Fejérből

2023.02.10. 09:35

Mentés közben lett rosszul a Fejér vármegyei mentőápoló

Egy vármegyei gabonatelepen lett rosszul egy 60 év körüli férfi a hét elején: minden előzetes panasz nélkül egyszer csak összeesett.

Szanyi-Nagy Judit

A mentőautókkal is megismerkedhetnek a program résztvevői

Forrás: FMH-Archív (FG)

Segítségére az ott dolgozók siettek, mentőt hívtak s közben követték a telefonos utasításokat. A férfi ekkor már nem lélegzett. Az életmentők perceken belül megérkeztek a helyszínre, ahol neki is láttak az újraélesztésnek. Eközben azonban az egyik mentőápoló lett rosszul: hirtelen erős hasi fájdalmat érzett.

Közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat megírta, az elhivatott életmentő a szűnni nem akaró fájdalom ellenére is tovább folytatta az életmentést, amihez néhány perc múlva egy esetkocsi személyzete is csatlakozott. A férfi életéért vívott elszánt küzdelem végül sikerre vezetett és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget, ahol a kitartó mentőápolót is rögtön megvizsgálták, majd azonnal meg is kezdték orvosi ellátását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!