A biztosító fedezi a károkat?

2023.02.16. 14:00

Megugrott a katalizátorlopások száma Fehérváron, feljelentést ugyanekkor nem tesznek a károsultak

A minap már írtunk arról az esetről, hogy Székesfehérváron a Móricz Zsigmond utcában valaki az éjszaka folyamán megpróbálta kiszedni az egyik kint parkoló autó katalizátorát.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Az autó tulajdonosa az esetet megosztotta az egyik székesfehérvári internetes csoportban, ahol a bejegyzés alatt sokan arról írtak, hogy velük is történt már hasonló, csak nem abban az utcában. Voltak, akik nem úszták meg és sajnos sikeresen el is távolították a katalizátort a járműből, míg másoknál szerencsére nem sikerült. Ami érdekes, hogy a hozzászólók közül, már, akinek az autójából ki akarták vagy ki is lopták a katalizátort, mindenkivel az elmúlt néhány hónapban történt a bosszantó eset. Így felmerült, hogy vajon kik azok, akiket ez annyira feldühített, hogy bejelentést is tettek a rendőrségen? Meglepetésünkre az elmúlt két hétben csupán csak egy ilyet jelentettek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

– Székesfehérváron összesen egy esetben kíséreltek meg katalizátort eltulajdonítani egy személygépjárműről. Az esettel kapcsolatban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított – tájékoztatták a feolt.

Ez persze lehet jó hír is, azonban sokkal valószínűbb, hogy a többség ugyan bosszankodik, de aztán vesz újat és nem tesz feljelentést. 

Felmerült még, hogy a biztosító téríti- e ilyen esetekben a károkat, ha a gépjárműtulajdonos csak az egyszerű KGFB-vel – kötelező gépjármű felelősségbiztosítás – rendelkezik. Kérésünkre a MABISZ – Magyar Biztosítók Szövetsége – kommunikációs vezetője, Lambert Gábor elmondta, hogy csak a teljeskörű casco-biztosítás az, ami fedezheti ilyenkor a károkat. 

Az ominózus eset bejegyzése alatt a kommentelők a katalizátorlopások fő problémájának tartják azokat, akik ezzel kereskednek, hiszen, amíg lesz, aki megveszi, addig biztosan nem tűnik el ez a ’jelenség’. Nos, ebben tényleg van igazság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!