Tűz

2023.02.06. 10:18

Kigyulladt egy fürdőszoba a Hegyalja utcában

A Hegyalja utcába kellett vonulniuk a tűzoltóknak, mivel az ott álló társasházban kigyulladt a fürdőszoba. A lakók, hogy a minimumra csökkentsék a tűz oxigénellátását, becsukták az ajtót, ezzel is késleltetve a tűz terjedését.

Palocsai Jenő

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

Már reggel tűzesethez vonultak a tűzoltók a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián körúti laktanyájából. Az esettel kapcsolatban Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó századost kérdeztük. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta: 

 

Egy társasházi lakásban keletkezett tűz február 6-án reggel Székesfehérváron, a Hegyalja utcában. Egy földszinti lakóingatlan fürdőszobájában az elektromos elszívó berendezés kapott lángra, és a lecsöpögő, izzó műanyag daraboktól a fűtőtesten lévő törölköző és egy textil puff is meggyulladt. A lakók a tüzet észlelve értesítették a tűzoltókat és kiérkezésükig becsukták a fürdőszobaajtót, ennek is köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a lakás többi részére.

Azt is megtudtuk, hogy a székesfehérvári hivatásos tűzoltók egy porral oltóval fojtották el a lángolást a fürdőszobában, és ezt követően hőkamerával vizsgálták át a fölötte lévő két emelet lakásait, ahova a füst a fürdőszobai gépészeti csatornán keresztül felszivárgott. A tűzoltók mindhárom lakást átszellőztették, így újraindulhatott még reggel a társasház élete, és ami a fő, személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!