Jogsértő sofőrök

2023.02.02. 10:19

Jogosítvány nélkül vezettek - elkapták őket a rendőrök

A rendőrök eljárást kezdeményeztek a jogsértő sofőrökkel szemben.

police.hu

Januártól nem büntethetnek a rendőrök igazoltatáskor, ha nincsen nálunk a forgalmi és a jogosítvány.

Fotó: Berán Dániel/HMH

A rendőrök Dunaújvárosban, az Aranyvölgyi úton kívántak ellenőrizni 2023. február 1-jén délelőtt egy Opel típusú személyautót és 21 éves vezetőjét, azonban a sofőr megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A járművezető az Apáczai Csere János úton hirtelen megállt, majd a gépjárműből kiugorva, futva próbált elmenekülni az egyenruhások elől, akik néhány percen belül elfogták. A rendőrök a további intézkedés során megállapították, hogy a nagyvenyimi férfi soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, továbbá az általa vezetett gépjármű műszaki érvényessége is lejárt, ezért előállítását követően - gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából - őrizetbe vették.

A járőrök 2023. február 1-jén reggel Sárkeresztúron, a Kossuth Lajos utcában vontak ellenőrzés alá egy személygépkocsival közlekedő 26 éves helyi férfit, akiről az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkezik érvényes vezetésre jogosító okmánnyal, továbbá a Sárbogári Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. Az egyenruhások a férfit előállítását követően járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A járőrök Móron, a Deák Ferenc utcában igazoltattak egy 74 éves gépjárművezetőt 2023. február 1-jén délelőtt, aki az intézkedés során vezetői engedélyét nem tudta átadni az egyenruhásoknak, mert azzal nem rendelkezett. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a férfit a Székesfehérvári Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől, valamint utánképzésre kötelezte, melynek nem tett eleget. Az elkövetett szabályszegésen túlmenően a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, az elkövetett szabálysértések miatt pedig eljárást kezdeményeztek ellene. 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!