Árva portékák

2023.02.10. 09:59

Fellendült a kutyák feketekereskedelme, az M7-es Fejér vármegyei szakaszán fogtak el csempészeket (videó)

Úgy tűnik, a környező országokban fellendült a kutyák feketekereskedelme. Csak idén már több mint öt esetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársain múlt az utaztatott állatok élete. A csempészek különféle merész ötletekkel igyekeztek észrevétlenül, igazoltatás nélkül átjutni az országon.

NAV

Forrás: NAV Facebook

Újabb kutyaszállítmányok kereskedelmét akadályozták meg a pénzügyőrök az M7-es autópályán, két egymás utáni napon. A Fejér vármegyei szakaszon egy román kisbuszt és utasait ellenőrizték a pénzügyőrök, és az átvizsgáláskor három, rendkívül fiatal Bichon-jellegű kutyát találtak. Mint kiderült, a sofőrnek, az anyjuktól elszakított, alig négyhetes állatokról semmilyen okmánya nem volt. A román férfi Olaszországba tartott volna a kutyusokkal, feltehetően értékesítési szándékkal.

Alig egy nap elteltével a kaposvári pénzügyőrök is illegálisan szállított kölyökkutyákat találtak az autópálya Somogy vármegyei szakaszán. Egy román kisbuszt állítottak meg hét utasával az M7-esen. Az alig nyolchetes kölyköket Németországig vitték volna papírok és oltások nélkül. A Bevetési Igazgatóság nyugat-magyarországi pénzügyőrei 2022-ben 71 kölyökkutya kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben a NAV járőrei. Akadtak állattetemekkel teli csomagok és előfordult az is, hogy útközben vesztették életüket vagy lettek betegek a különféle rejtekhelyen utazó élőlények. A NAV munkatársainak köszönhetően a megakasztott szállítmányokból kimentett állatok szerencsésen megúszták a kiszámíthatatlan fordulatokat tartogató utazást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!