Ügyészségi hírek

2023.02.06. 16:30

Fehérváron keresztül próbáltak meg embereket csempészni, letartóztatták őket

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy szír és egy ecuadori-spanyol embercsempésznek a letartóztatását, akik öt személyt próbáltak az osztrák határhoz vinni.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A nyomozás adatai alapján a két gyanúsított 2023. január végén azért érkezett Magyarországra, hogy itt jogellenesen tartózkodó személyeket Ausztriába juttassanak.

A gyanúsítottak öt, Magyarországon illegálisan tartózkodó személyt vettek fel a gépkocsijukba, majd osztrák határhoz indultak. Az út során a szír állampolgárságú gyanúsított úgynevezett „előfutóként” közlekedett azért, hogy a migránsokat szállító társának rendőrségi gépjármű esetleges észlelésekor jelezni tudjon. A szír állampolgárságú gyanúsítottat Székesfehérváron kísérelték meg rendőrjárőrök intézkedés alá vonni, azonban a gyanúsított csak többszöri felszólítást követően állt meg, ecuadori-spanyol állampolgárságú társa azonban menekülni kezdett, melynek során nekihajtott a rendőrségi gépjármű hátsó részének és a járműből kiszállva gyalogosan kezdett menekülni. Őt a rendőrök rövid üldözés után fogták el. Ezt követően az intézkedő
rendőrjárőrök a gyanúsítottakat előállították.

Figyelemmel arra, hogy az ügyészség indokoltnak tartotta a külföldi állampolgárságú gyanúsítottakkal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését, ezért indítványt tett a letartóztatásukra.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!