Kihűltek a szenesre égett maradványok

2023.02.23. 12:00

Eltakarítják a leégett fehérvári hajléktalantanya romjait (friss helyszíni fotókkal)

Hamarosan eltakarítják a romokat a Hübner lakótelep mögötti erdőben, ahol szerdán lángba borult egy hajléktalantanya. Volt, aki kórházban vészelte át az éjszakát, de többen a környéken húzták meg magukat.

S. Töttő Rita

A láng martalékává vált hajléktalantelep másnap is igen tragikus képet fest – hamarosan eltakarítják a romokat

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Kihűltek a szenesre égett maradványok a palotavárosi erdősáv kellős közepén lévő hajléktalantanyán. Ahogy megírtuk, szerdán délután – eddig ismeretlen okból - borult lángba a hajléktalanok otthonául szolgáló kisebb erdei telep. Évek óta éltek itt emberek, akikhez rendszeresen kijárt a székesfehérvári Kríziskezelő Központ szociális szolgálata is, ellátta őket a szükséges dolgokkal: teával, takaróval, gyógyszerekkel, mikor mire volt szükség. A szerdai tűzesetben szerencsére senki nem sérült meg, ellátásra a tragikus eset miatt nem volt szüksége senkinek. Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője a feol.hu-nak elmondta: hozzájuk hárman érkeztek a telepen élők közül, de csak ellátást, takarókat kértek, szállást nem. Úgy tudni, ők a környéken húzták meg magukat az éjszaka folyamán. Egy személy esetében azonban úgy ítélték meg, hogy kórházi ellátásra szorul, járni nem tud, állapota bizonytalan, ezért őt bevitték éjszakára a kórházba.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el!

A terület rendbetételéről hamarosan gondoskodni fognak – tette hozzá Zsabka Attila. A Központ, valamint a Városgondnokság munkatársai a jövő hét elejére szervezik a romok eltakarítását.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!