Frissen Fejérből

2023.01.24. 14:08

Több mint 14 milliót lopott az idős dunaújvárosi házaspártól, majd meg is mérgezte őket

A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki meglopta majd megmérgezte a dunaújvárosi idős házaspárt. A férfi élettársa és további két személy a sértettek pénzének elköltésében működtek közre.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi elhatározta, hogy a nagynénje és házastársa bizalmába férkőzve próbál pénzhez jutni, mivel tudta, hogy közvetlen hozzátartozójuk nincs. A férfi látogatásai sűrűsödtek annak érdekében, hogy a rossz fizikai, mentális állapotban lévő sértettekben bizalmat ébresszen. A férfi a ruhásszekrényben elrejtett 4 millió forintot, majd később 2 millió forintot ellopta. Az idős asszony észrevette a pénz eltűnését, ezért a megmaradó 8 millió forintot elhelyezte a bankszámlán. A férfi a sértett által igényelt új bankkártya kézbesítésével annak kódját megismerte, majd a kártyát megszerezte. A férfi 34 alkalommal 5.100.000 forintot vett fel automatákból, amelyet az élettársával közösen feléltek, illetve mintegy 2.700.000 forintot bankkártyás vásárlások során elköltöttek. A férfi fia és annak élettársa a bankkártya megszerzéséről tudott, ők a vásárlásokkal 425.000 forint kárt okoztak. Az idős asszony sikertelenül próbált 100.000 forintot felvenni, ezért panaszt tett, így a pénzintézet vizsgálatot rendelt el, amelyről a férfi tudomást szerzett. 

Ekkor elhatározta, hogy nyugtató felhasználásával a sértetteket megöli, de a tervéről az élettársát nem tájékoztatta. A férfi 2020. február 20-án - azt állítva, hogy születésnapot érkeztek ünnepelni - magával vitt egy üveg bort. A férfi a nyugtatóból nagyobb mennyiséget porrá törve belekevert a borba, abból töltött a sértetteknek, és a borosüveget a szobába bekészítette. A sértettek a bort megitták, amelyre az idős asszony rosszulléttel, hányással, egyensúlyvesztéssel reagált, az idős férfin ekkor még a gyógyszermérgezés tünetei nem voltak észlelhetők. A vádlott és élettársa a sértetteket magukra hagyták, azért, hogy ne tudjanak segítséget kérni a férfi az idős asszony mobiltelefonját elvitte, a vezetékes telefon kábelcsatlakozóját kihúzta. A borosüveget és a bögréket magával vitte, azokat összetörte és egy hulladékgyűjtőbe dobta. A férfi a következő napokban nem látogatta a sértetteket, élettársa pedig nem nyújtott segítséget nekik. 

A vádlottak három nap múlva mentek el a sértettek lakásához, azért hogy a férfi meggyőződjön a házaspár állapotáról. Amikor nem nyitottak ajtót, a férfi segítséget hívni nem akart, csupán az élettársa nyomására tárcsázta a segélyvonalat. Az asszony állapota kórházi ellátása során stabilizálódott, az idős férfi azonban 2020. március 7-én elhunyt. Halálának oka heveny keringési elégtelenség volt, állapotának rohamszerű, végül halálához vezető romlásához a nyugtató hatóanyagtartalma miatti több napos, zavart tudatállapotban töltött mozgásképtelenség járult hozzá. 2 Az ügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást, élettársával szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, a férfi fiával és élettársával szemben pedig - tárgyalás mellőzésével – ugyancsak felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására is indítványt tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában