Rakétaként lövelltek ki a lángok és szikrák

2023.01.25. 14:32

Szikrákat szórt a kémény Martonvásáron

Szikrázott a kémény Martonvásáron a minap, amikor a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Érdi Tűzoltóság a helyszínre sietett, hogy eloltsa a kéményben keletkezett tüzet.

S. Töttő Rita

Forrás: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ijesztő és látványos fotókon örökítette meg a Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület egyik legutóbbi munkáját: rakétaként lövelltek ki a lángok és szikrák egy martonvásári ház kéményéből, amikor a helyszínre értek. Pimper László, az egyesület elnöke a feol.hu-nak elmondta: a kéményben lerakódott égéstermék-korom gyulladt be, s ahogy a fotókon is látszott, a láng a kereszthuzat hatására a kéményen át távozott, gyakorlatilag szórva a szikrát az égbe.

Forrás: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Pillanatokon belül kiértek azonban a Marton ÖTE tűzoltói, hiszen éppen abba az utcába költöztették új tűzoltószertárukat, ahol az eset történt – tette hozzá az elnök, hangsúlyozva: nagyon jó ötlet volt a városon belülre áttenniük a székhelyüket, hiszen nem ez volt az első eset, hogy sokkal előbb helyszínre tudtak így érni, mint korábban.

Forrás: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

- Egy tűzoltókészülékkel fékeztük meg az izzást, majd kéménytisztító készlettel tisztítottuk ki a maradványokat – tette hozzá Pimper László, aki szerint a hasonló esetek miatt is fontos, hogy az őszi időszakban mindenki végeztesse el a kémények felülvizsgálatát, s hogy ha szükséges, takaríttassák ki a kéményt.

Forrás: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!