Frissen Fejérből

2023.01.13. 16:03

Négyen vertek össze egy férfit Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik további két társukkal össze vertek egy férfit Dunaújvárosban.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint 2021. július 3-án, hajnalban a vádlottak egyike az egyik bár teraszán arcon fejelte a sértettet, amelynek következtében a férfi összerogyott. Miközben a sértett megpróbált felállni, odalépett hozzá a másik vádlott, illetve egy fiatalkorú és egy ismeretlen társuk, akik többször ököllel a fején és a testén megütötték, illetve megrúgták a földön lévő sértettet.

A bántalmazás következtében a férfi orrzúzódást és a karjának hámsérülését szenvedte el.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség vádiratában a vádlottak egyikével szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, továbbá a más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását indítványozta. Az ügyészség a másik terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

A fiatalkorú elkövetővel szemben a Székesfehérvári Járási Ügyészség 1 év feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!