Frissen Fejérből

2023.01.20. 20:00

Négy és fél nap pszichiátriai kezelést követően halt meg a fehérvári kórházban egy fiatal férfi – állítják

Villámgyorsan elhamvasztották azt a fiatal férfit, aki pár nap kezelés után meghalt a fehérvári pszichiátrián – állítja az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány január 17-i közleményében.

Déri Brenda

A fiatal férfi csupán négy és fél nap pszichiátriai kezelést követően, váratlan szívhalál következtében halt meg – írják az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleményében

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap (illusztráció)

Mint írják, az elkészült gyógyszerészi szakvélemény szerint nem zárható ki, hogy a hirtelen halálnak köze volt az erős depóinjekcióhoz, amit a pszichiátrián kapott. Az elhalálozást követően pedig különösen gyorsan el is hamvasztották a férfit. 

„A Fejér vármegyei férfit tavaly júniusban szállították a székesfehérvári kórház zárt osztályára. Az ilyenkor kötelező bírói szemlére azonban sosem került sor – a férfi sajnos nem is élt elég sokáig ahhoz, hogy ezt sérelmezhette volna. Az ötödik napon váratlanul epilepsziás görcsrohamot kapott, amit nem élt túl. Hiába próbálták megmenteni, a keringése leállt, a teste feladta a harcot. A dokumentumokból kiderült, hogy egy olyan antipszichotikus injekciót adagoltak neki, amely nem megfelelő alkalmazás mellett bizony okozhatta ezt a reakciót. A férfi halálát a kórház – eddig ismeretlen okból – nem jelentette a rendőrségnek, ehelyett gyorsan elvégeztek egy boncolást – toxikológiai vizsgálat nélkül –, majd onnan a boncmester egyenesen a krematóriumba küldte a testet" – írják.

Az alapítvány a folytatásban a zárójelentésben foglaltakat taglalja, ami – közleményük szerint – számos olyan alapvető adatot nem tartalmazott, mint a magas vérnyomás észlelése a férfi halála előtt, de a kapott kezelésekről sem derült ki semmilyen konkrétum. „Nem zárható ki, hogy mindezzel orvosi hiba folytán bekövetkezett halálesetet próbált leplezni a kórház, amire a most következő vizsgálatok deríthetnek fényt” – olvasható az MTI-nek eljuttatott írásban.

Innen tudjuk azt is, hogy az elhunyt férfi édesanyja egy jogvédő szervezethez fordult segítségért, "akikkel rendőrségi feljelentést tettek fia gyanús és váratlan halála miatt", ám ezt cikkünk publikálásáig nem erősítette meg és nem is cáfolta meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Felvettük a kapcsolatot a kórház főigazgatójával, Bucsi Lászlóval is, aki lapunk érdeklődésére a következőt nyilatkozta: "A megkeresésben említett eset nem köthető konkrét személyhez, vagy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház működése körében ismert esethez, így javasoljuk az ügyben a kérdésben hivatkozott nyomozó hatóságot szíveskedjenek megkeresni."

Egyelőre várjuk a válaszukat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!