A Római városrészben történt az eset

2023.01.27. 11:36

Kiderült: Dunaújvárosban szúrta lábon egy 16 éves fiú az intézkedő rendőrt

Dunaújvárosi laptársunk kiderítette, hogy Dunaújvárosban, a Római városrészben történt az az eset, amiről csütörtökön mi is beszámoltunk.

Házi Péter

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Amint a duol írja: Egy 16 éves fiú a vele szemben intézkedő rendőrt lábon szúrta, az eset szerdán este történt Dunaújvárosban, a Római városrészben. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az agresszívan viselkedő fiatalkorú őrizetét.  

Január 25-én a közösségi oldalon, egy helyi, dunaújvárosi csoportban megjelent egy olyan bejegyzés, amely ugyancsak rendőrrel szembeni késes támadásról szólt. Mivel a bejegyzésből nem derült ki egyértelműen, hogy mi történt pontosan, és kommentekben is csak találgatásokat lehetett olvasni. Annyit bizonyosan lehetett feltételezni, hogy erőszakos cselekmény történt. 

Az ügy tisztázása érdekében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult laptársunk, amely a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította őket. Ez a szervezet a válaszában azt írta, hogy közleményt adnak  ki az esettel kapcsolatban. Csütörtökön délután meg is jelent a tájékoztató, amelyben alátámasztja a duol információját: A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz egy fiatalkorúval szemben. 

A történet tegnapi hírünk alapján többeknek talán már ismerős: A szóban forgó rendőr január 25-én este azért jelent meg Dunaújváros egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. Amikor a rendőr megjelent, a lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant. A rendőr igazoltatni akarta őket, de a fiú megpróbált futva elmenekülni. A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a földön fekve aktívan ellenszegült, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát.  

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és kihallgatta a fiút. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!