Frissen Fejérből

2023.01.28. 18:54

Javítóintézetbe küldik a 16 éves fiatalt, aki Dunaújvárosban megkéselt egy rendőrt

Letartóztatta a bíróság az intézkedő rendőrre tőrrel támadó fiatalkorút – írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Szanyi-Nagy Judit

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Január 28-án, szombaton döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a 16 éves fiatalnak a letartóztatásáról, aki január 25-én, szerda este a vele szemben intézkedő rendőrt lábon szúrta Dunaújvárosban, a Római városrészben. 

A sajtóközlemény szerint a törzsőrmester ellenőrizni kívánta, hogy a korábban otthonról elszökött, nevelőapja által a rendőrség segítségével keresett 16 éves lány sérülésmentesen megérkezett-e a barátja lakóhelyére, amikor is a lakásban tartózkodó édesanya fia agresszív és ellenálló magatartása miatt a rendőrtől kért segítséget. A rendőr a tízemeletes társasház lépcsőházában elindult a nyolcadik emeletre, de hallva, hogy a gyanúsított lefelé szalad a lépcsőn, őt az l. emeleten megvárta, majd felszólította, hogy álljon meg. A fiatal e felszólítást figyelmen kívül hagyva ment tovább. Ekkor a rendőr a fiatalkorú bal karját megfogta és testi kényszer alkalmazásával földre vitte, valamint megpróbálta a kezeit hátrabilincselni. A fiú ennek ellenállt, próbált kiszabadulni a rendőr fogásából, valamint szabadon maradt jobb kezével belekapaszkodott a törzsőrmester szolgálati pulóverének zsebébe. Miután a rendőr a fiatal kezét lerántotta, a fiatalkorú a ruházatából elővett egy 9 centiméter pengehosszúságú tőrt, amellyel a rendőr jobb lábszárát megszúrta. A törzsőrmester a támadást követően a fiú jobb kezét megfogta, majd megcsavarta, minek következtében a tőr kiesett a fiatalkorú kezéből. A fiatal ezt követően több alkalommal ököllel a rendőr felé ütött, valamint lábával felé rúgott. Az ütések és rúgások csak azért nem találták el a rendőrt, mert annak sikerült a fiatalkorú támadásra lendülő végtagját lefogni. Bár egy, a helyszínen tartózkodó személy megpróbált a gyanúsított lefogásában segíteni a törzsőrmesternek, ez azonban a fiatalkorú ellenállása miatt nem vezetett eredményre. Az időközben a hangoskodásra felfigyelő, a házban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével végezte el a törzsőrmester a bilincselést. A szúrás következtében a törzsőrmester 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A 16 éves fiatal büntetlen előéletű, de vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt már van folyamatban büntetőeljárás. Ebből kifolyólag a bíróság úgy látta, a fiatal a hatósági feladatot ellátó személyekkel szembe helyezkedik, velük szemben akár erőszak alkalmazásától sem riad vissza – így elrendelték a letartóztatását, amit javítóintézetben kell végrehajtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!