Késsel is megfenyegette, hogy "fogadjon szót"

2023.01.06. 10:03

Házassági ígérettel csalta magához a nőt az enyingi férfi, majd prostitúcióra akarta kényszeríteni

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint letartóztattak egy 37 éves férfit, aki házassági ajánlattal magához csalt egy nőt, majd prostitúcióra kényszerítette.

FMH-Déri Brenda

Forrás: police.hu

2023. január 2-án egy siklósi nő tett feljelentést a rendőrségen, miszerint egy férfi pár nappal korábban azzal csalta az otthonába, hogy feleségül veszi. A nő a férfi "csábítására" Enyingre utazott, ahol akarata ellenére a férfi arra kényszerítette, hogy közösüljön vele, és rá akarta venni, hogy prostituáltként neki dolgozzon. A sértett elmondása szerint a férfi többször fizikailag is bántalmazta őt, sőt egyszer egy késsel is megfenyegette. Elvette az ékszereit és a mobiltelefonját is. 
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály segítségével végül az otthonában fogták el a férfit, aki más bűncselekmények miatt is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll. A rendőrök a lakóingatlanban tartott kutatás során a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bizonyítási eszközöket lefoglalták.
A nyomozók a 37 éves elkövetőt erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Székesfehérvári Járásbíróság 2023. január 5-én elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!