Frissen Fejérből

2022.12.08. 12:51

Türelmetlen volt a sofőr: letörte a vasúti sorompót a tilos jelzésnél az Új Csórin

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2022. október 8-án, Székesfehérváron letörte a sorompórudat, majd a helyszínről távozott.

Fejér Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Fotó: Szendi Péter

A vádirat szerint a férfi az Új Csóri úton, Veszprém felől a város központja felé közlekedett, amikor észlelte, hogy a vasúti átjáró fénysorompója tilos jelzést mutat. A férfi ennek ellenére úgy döntött, hogy a vasúti átjárón még áthalad a csapórúd leereszkedése előtt. Amikor a vádlott észlelte, hogy a sorompó leereszkedik, fékezett, megállt, azonban a csapórúd hozzáért a tehergépkocsi felső részéhez és letörött. A vádlott a letört sorompódarabot a földről felvette, az út szélére tette, majd tovább folytatta az útját.

A vádlott a magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, továbbá közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!