Frissen Fejérből

2022.12.06. 15:35

Kajászón az árokból kellett kimenteni a Mikulás fogatát

Rénszarvasról lóra cserélte szánhúzóit a kajászói Mikulás. A patások egyike, Donna azonban az egész éjszakán át tartó utazásban megfáradt, aminek meg is lett a következménye.

Szanyi-Nagy Judit

A Mikulás aztán találkozott a gyerekekkel (Képünk illusztráció!)

Forrás: Pixabay

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adta hírül: a Mikulás a krampuszaival éppen a Fejér megyei gyerekekhez tartott, amikor baleset érte a lovasfogatát. Amikor Donna véletlenül lelépett az útról, lába a felázott árokparton annyira megsüllyedt, hogy az egy méter mély vízelvezetőbe csúszott. A balesetet látva mindenki a Mikulás segítségére sietett, és a bajba került ló mielőbbi mentése érdekében a tűzoltókat is értesítették. Az önkénteseknek végül a váli önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt sikerült a fogatból kikötniük és az árokból kivezetniük Donnát, akinek az ijedségen kívül nem esett baja, és párjával, Durcással az egyik helyi istállóban pihentek meg.

A Mikulás – miután meggyőződött róla, hogy szeretett lova jó kezekben van – krampuszaival rögtön folytatta útját. Bár sajnálta, hogy nem találkozhatott a tűzoltókkal, de a gyerekeket nem szerette volna tovább várakoztatni – zárták soraikat a katasztrófavédők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!