Frissen Fejérből

2022.12.09. 15:00

Egy mezőkomáromi és egy szabadhídvégi férfi helyezte el illegálisan a hulladékot

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy mezőkomáromi és egy szabadhídvégi férfival szemben a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytatott.

police.hu

Fotó: police.hu

Az Enyingi Rendőrőrsre 2022. március 23-án érkezett bejelentés arról, hogy Mezőkomárom külterületén, a Mihályfai úton ismeretlen tettesek illegálisan hulladékot helyeztek el.

A helyszínen a rendőrök építési törmeléket, háztartási hulladékot, szigetelőanyagot találtak megközelítőleg 50 köbméter mennyiségben. A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, elemezték és értékelték a közterületi kamerafelvételeket, melyek alapján egy 36 éves mezőkomáromi férfi és 25 éves szabadhídvégi társa nyomára akadtak. Az eljárás során kiderült, hogy a hulladékot Balatonakarattyáról, egy lakóháztól szállították, mely tevékenységhez engedéllyel nem rendelkeztek. A mezőkomáromi gyanúsított beismerő vallomást tett. Kihallgatásán elmondta, hogy szívességet teljesített, és tisztában volt azzal, hogy az engedély nélküli hulladékszállítással jogsértést követ el. Megbánta tettét, melyben fiatalabb társa segített neki. A rendőrök a segítőt bűnsegédként hallgatták ki.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban továbbították a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!