Frissen Fejérből

2022.12.16. 19:05

Vonatgázolás Fehérváron: életben van a sérült, minden utast leszállítottak a szerelvényről (videó) - frissítve

A rendőrség tájékoztatása szerint mégis életben van az a nő, akit elgázolt a vonat Fehérváron, a Mártírok útja mellett. A vonat utasait leszállították, sokan átgyalogolnak a vasútállomásra a szakadó esőben.

Házi Péter

Forrás: Házi Péter / FMH

Több rendőr-, és tűzoltóautó van kint a székesfehérvári Mártírok útján, a Kinizsi utcai kereszteződésnél, ahol információink szerint embert gázolt a vonat. A feol érdelődésére Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a vonatról leszállítják az utasokat, s ebben, valamint az állomásra való átkísérésben a tűzoltók segítik az embereket. Arról egyelőre nincs pontosabb információjuk, hogy pontosan mi történhetett.

 A feol.hu kérdésére a vonatról leszálló utasok közül néhányan elmondták, hogy azt vették csak észre, hogy a vonat hirtelen fékezni próbált. Aztán később szóltak, hogy le kell szállni, mert a vonat nem tud továbmenni, mert elütött valakit. A helyszínen többen tudni vélik, hogy a vasúti sínekre tévedt ember sajnos nem élte túl a vonattal való találkozást. 

 

A rendőrség a feol érdeklődésére a következőket közölte: a rendelkezésre álló adatok alapján 2022. december 16-án 18 óra 14 perckor a székesfehérvári vasútállomás területén a Budapest felől Székesfehérvárra érkező vonat elütött egy nőt. A sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Frissítés: 

A MÁVINFORM szerint Székesfehérvár és Gárdony között baleset miatt egy ideig a hatóság leállította a vonatközlekedést, a vonatok várakozásra kényszerültek.  A forgalom egy vágányon újraindult Székesfehérvár és Dinnyés között, a székesfehérvári vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőre és vonatkimaradásokra kell számítani.
 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!