A szakadó esőben a szerencsén is múlt, hogy nem lett ebből baleset

2022.12.15. 10:39

Az év talán legdurvább büntetőfékezése az M7-esen: a két sáv között cikázva mutatta meg, "ki az úr" a pályán

Nem tudni, mi lehetett pontosan az oka, de ilyen büntetőfékezést nem mostanában lehetett látni: az M7-esen a két sáv között cikázva, a szakadó esőben "tanította móresre" egy skodás azt a sofőrt, aki "túl lassan" előzött meg korábban egy kamiont.

Házi Péter

Itt éppen a külső sávba vág be az autós, majd rátapos a fékre

Forrás: BpiAutosok.hu

Elképesztően balesetveszélyes videót osztott meg a BpiAutósok.hu portál. Egy autó az M7-esen, Székesfehérvártól 24 kilométerre, nagyjából a Váli-völgyi pihenő környékén a szakadó esőben megelőzött egy kamiont, majd visszasorolt a külső sávba. Ezután előzte meg őt nagy sebességgel egy Skoda, amelynek vezetője néhány pillanattal később hirtelen beletaposott a fékbe. Amikor a mögötte haladó autós kisorolt a külső sávba, hogy megelőzze, a Skoda vezetője a szakadó esőben berántotta elé, a külső sávba az autóját, miközben továbbra is fékezett. 

Amint az "áldozat" a portálnak megküldött levelében írta, lehet, hogy a skodás szerint ő túl lassan előzte meg a kamiont:  "Én ekkor 110-115 km/h körüli sebességgel vezettem, ebben az esőben ezt tartottam biztonságosnak. Ennél a fékezéses és manőverező jelenetnél a mögöttem haladó soktonnás pótkocsis kamion is fékezni kényszerült." 

A fékezést persze valami más is kiválthatta, hiszen a szakadó esőben jóval kisebb a látótávolság, ám a megfélemlített autós szerint a másik kocsi vezetője "az előzést befejezve először fékezni kezdett, engem is fékezésre késztetve, majd amikor el akartam kerülni, – úgy érzem szándékosan balra is, jobbra is – elém húzódott." 

Egy biztos: a szerencsén is múlott, hogy nem lett baleset a történtekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!