Frissen Fejérből

2022.12.29. 12:30

A Velence Korzó új lépésre készül

Jogi lépéseket fontolgat a Velence Korzó az elmaradt bevételei miatt. Az önkormányzaton vasalná be az elmaradt összegeket.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-Archív / NN

Ahogy azt megírtuk, a velencei önkormányzat és a Velence korzó közti perben még elsőfokon sem született döntés, bármennyire is reménykedett ebben mindenki. Az önkormányzat abban reménykedett, hogy elköszönhet az üzemeltetőtől, a Gomi Kft-től, akivel felmondta a szerződését, a Gomi pedig abban reménykedett, hogy a bíróság megerősíti az igazukat. Erre tehát még várni kell, de mindemellett újabb jogi lépésekre lehet számítani. A Velence Korzó üzemeltetője ugyanis kifejtette álláspontját, mely szerint több lehetőségük is lett volna a bevételszerzésre. Ezek elmaradásáért az önkormányzatot teszik felelőssé: „az 5 éves fenntartási időszak lejárta mellett az üzemeltetés kapcsán létrejött koncessziós szerződés több más projektelem használata, így pl. a strand használata tekintetében is lehetőséget ad bevételszerzésre, arra, hogy belépőt szedjünk a strandolásért és a hozzá tartozó szolgáltatásokért. Meg kell jegyeznünk azt is, hogy a területhez járó földhasználati jogosultság is az üzemeltetőé, így pl. azok a kereskedelmi, vendéglátó egységek, amelyek közül sokan évek óta nemcsak bérleti díjat nem fizetnek, de a földhasználatért sem, főképpen az Önkormányzat és a Polgármester biztatására, azoktól is jogi úton fogjuk követelni az elmaradt összegeket, mint ahogy az Önkormányzat tekintetében is peres úton fogjuk érvényesíteni igényünket az általa okozott károkért, elmaradt bevételekért, illetve a Korzóhoz, üzemeltetési területünkhöz tartozó egyik parkoló területen folyó önkormányzati díjbeszedés okán is. Itt szintén hangsúlyozzuk: az üzemeltetés, a strandolás hatósági feltételeinek megteremtése, a hozzájuk tartozó személyzet foglalkoztatása és a minőségi rendezvények - mint ahogy még sok más - jelentős költséggel járnak, ezeket is bevételekből tudjuk fedezni. Gazdasági társaságként tevékenykedünk, bevételből élünk…” – áll a közleményben. Újabb jogi hercehurcára számíthatunk tehát Velencén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!