Tehetünk érte

2022.11.10. 16:30

Miért van ennyi lakástűz? – A megelőzésre hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem

Az elektromos eredetű tüzek veszélyeire, megelőzésük módszereire hívta fel a figyelmet november 9-én közös sajtótájékoztatón a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az E.ON Hungária Csoport. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartott rendezvényen a két szervezet szakemberei bemutatóval egybekötve ismertették a legfontosabb tudnivalókat.

Katasztrófavédelem, KZ

Forrás: Shutterstock

Ahogy a Megyei katasztrófavédelem honlapjára feltöltött beszámolóból kiderül, évente átlagosan 6500-7000 lakástűz keletkezik Magyarországon, amelyek közül sok valamilyen elektromos hibára vezethető vissza. Riasztó adat, hogy a tragikus kimenetelű tüzek 81 százaléka otthoni környezetben keletkezik. 

Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője az eseményen emlékeztetett arra, a problémát egyebek mellett okozhatják régi, a mainál jóval kisebb igénybevételre tervezett elektromos vezetékek, helytelenül használt hosszabbítók, nem megbízható forrásból beszerzett berendezések, valamint feleslegesen bedugva hagyott, túlhevült készülékek.

A sajtótájékoztatót követően a szakemberek egy bemutatófalon szemléltették, mi is történik akkor, ha a régi, elavult vezetékeket és kötéseket túlterhelik. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!