Nem normális

2022.11.01. 08:30

Megcsapta a halál szele a babakocsit toló anyukát Fehérváron

Száguldozó autós veszélyezteti a belváros egyik utcájában lakókat.

Kecskés Zoltán

A fehérvári lakos szerint, gyakoriak a száguldozó autók az Ősz utcában.

Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe

Csupán centiken múlott, hogy nem történt tragédia szombat délelőtt az Ősz utcában. A szemtanú, aki mindösszesen 50 méterre állt az esettől, megdöbbenve mesélte el a történteket a FEOL-nak. Mit mondta, sajnos az ámokfutás igen gyakori ebben a városrészben, így szeretné ha az illetékes hatóságok előrelépéseket tennének az utca biztonságosabb tétele miatt.

– Szombat délelőtt egy felelőtlen sofőr feltehetőleg csaknem 80 km/órás sebességgel száguldozott. Délelőtt negyed 11 körül egy hangos motorzajra lettem figyelmes, majd a következő pillanatban már ott is volt a non-stop előtti zebránál, ahol egy anyuka tolta át a babakocsiját. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia. Egy kék, ütött-kopott BMW-vel száguldott az illető, de sajnos a rendszámot nem láttam – mesélte el a történteket az utca egyik lakója, E. Szabolcs, aki hozzátette, hogy sajnos nem egyedi esetről van szó, már ami száguldást illeti.

– Sajnos ez rendszeres most már, sokan itt vágják le az utat, aztán meg nagy sebességgel hajtanak át, így esély sincs, hogy megálljanak a zebránál. Mindenképpen forgalmirend-változásra lenne szükség, mielőtt valaki ott nem marad a gyalogátkelőn. A megoldás egy fekvőrendőr lehetne a zebra előtt, kiegészítve 30-as táblával, esetleg megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy csak az jöhessen be a bíróság felől az Ősz utcába, aki ott lakik, vagy látogatóba jön.

Az üggyel kapcsolatban felkerestük a rendőrséget, hogy részleteket tudjunk meg az esetről. Az egyenruhásainknak azt a kérdést is feltettük, hogy vajon mit lehetne tenni az ámokfutók ellen, mielőtt tragédia történik? Amint válaszolnak, cikkünket frissíteni fogjuk.
 

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!