Ügyészségi hírek

2022.11.03. 17:30

Ittasan okozott balesetet

A Székesfehérvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki autójával frontálisan ütközött

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a 39 éves férfi, aki 2018-ban szerezte meg B kategóriás jogosítványát, 2020. május 26-án ittasan vezette autóját. A 6219. számú főúton haladt Mezőfalva irányába, amikor ittassága miatt áttért az út menetirány szerinti bal oldalára.
A férfi autójával frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő kocsival, majd mindkét jármű az árokba sodródott.

A baleset következtében a másik kocsi sofőrjének lábszárcsontja, egyik bordája és bal singcsontja eltörött. Sérülései következtében alsó végtagjában és könyökízületében maradandó fogyatékosság keletkezett.
A vétlen autó másik utasa az ütközés következtében nem sérült, azonban a balesetet okozó férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.
Az ügyben a Dunaújvárosi Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!