Frissen Fejérből

2022.11.18. 14:00

Engedély nélkül tartott lőszereket egy férfi Fejér megyei otthonában

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a lőszer engedély nélkül megszerzésével, tartásával elkövetett lőszerrel visszaélés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül tartott lőszereket Fejér megyei otthonában.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay.com

A vádirat szerint a férfi 2021. decemberében a tartózkodási helyéül szolgáló családi házas ingatlan padlásán, egy sporttáskában 53 db acélmagvas és 7 db ólommagvas lövedékkel szerelt orosz, illetve magyar gyártmányú töltényt talált. A férfi a töltényeket a családi ház előszobai szekrényében a ruhák alá elrejtette. A vádlott a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett. A töltények, amelyek üzemképesek, lőfegyverbe betölthetők, kilőhetők, emberi élet kioltására alkalmasak, lőszernek minősülnek.

A vádlott által engedély nélkül tartott lőszereket a rendőrség lefoglalta.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a lefoglalt lőszerek elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!