Frissen Fejérből

2022.10.05. 10:25

Rendszeresen vezetett az eltiltása ellenére a dunaújvárosi férfi, börtön várhat rá

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal a férfival szemben, akit hat alkalommal kaptak el a rendőrök a volán mögött, miután a bíróság eltiltotta a vezetéstől.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a 42 éves dunaújvárosi férfi – aki egyáltalán nem rendelkezik jogosítvánnyal – 2021 szeptemberében ittasan vezetett egy autót, melyben két utas is ült, amikor elkapták a rendőrök.

A férfi – miután a bíróság 2021 októberében egy szabálysértési eljárás keretében több hónapra eltiltotta a járművezetéstől – a tiltás ellenére újra volán mögé ült.

2021. november 10-én Dunaújvárosban akarták intézkedés alá vonni a rendőrök, amikor megpróbált elmenekülni: több piros jelzésen áthajtott, majd egy fának csapódott, végül a kocsiból kiszállt, és el akart futni, azonban az egyenruhások elkapták.

2021. december 30-án ismét lakóhelyén közlekedett, amikor a rendőri intézkedés alól úgy akart kitérni, hogy egy zsákutcába hajtott, ahonnan a járdán közlekedve menekült, miközben meghúzta egy autó oldalát.

2022. január 14-én ismét ki akart térni a rendőrök elől, de autójával - melyben ketten ültek - fának csúszott.

2022. március 15-én Velencén vezetett, amikor az őt leintő rendőrök elől ismét megpróbált elhajtani, és az autóból kiszállva elmenekülni, de elkapták.

2022. április 8-án megint volán mögé ült, és ez alkalommal is kivonta magát a rendőri intézkedés alól, a felszólítás ellenére nem állt meg, hanem elhajtott.

A férfi 2022. május 19-én vezetett megint, amikor Dunaújvárosban egy védett útra elsőbbség adás nélkül hajtott be, és ott nekiütközött egy autónak, amely megpördült, és egy járdán lévő vasoszlopnak ütközött. A férfi megállás nélkül továbbhajtott, a balesettel érintett autó három utasa sérülést nem szenvedett.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közúti járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltást indítványozott, és a letartóztatás fenntartására is indítványt tett.

Az ügyben a Dunaújvárosi Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!