Ügyészségi hírek

2022.10.11. 09:56

Letartóztatásban a volt élettársát zaklató székesfehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki volt élettársát zaklatta, és azzal fenyegette, hogy megöli, majd felkereste, és bántalmazta.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. október elején folyamatosan próbált kapcsolatot felvenni volt élettársával, mert nem tudta elviselni, hogy a nő nem akar tovább vele élni.
A férfi azzal fenyegette a nőt, hogy őt és egyik rokonát is megöli.
A gyanúsított 2022. október 6-án reggel egy székesfehérvári autómosóban odalépett volt élettársához, és megpofozta. Miután a nő a földre esett, a férfi felrángatta, és alkarjával a nyakánál falhoz szorította volt párját, majd be akarta kényszeríteni egy autóba.
A férfi cselekményével a nő nagynénjének felszólítására hagyott fel.
A nő a történtek után feljelentést tett a rendőrségen, és amikor másnap volt párja megjelent a lakásánál, a rendőrök őrizetbe vették.
Az ügyészség a férfi előélete okán bűnismétlés veszélye mellett arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatására, hogy feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.
A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.
A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!