Minden lehetőséget megragadnak

2022.10.05. 13:09

Egy kamion alvázára kapaszkodva jutottak el migránsok Fejér megyéig

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

police.hu

Forrás: police.hu

A police.hu közleménye szerint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra október 5-én reggel egy férfi tett bejelentést arról, hogy a 62-es számú főúton, Seregélyes felé haladva, egy kamion alvázára felkapaszkodó két személyt lát. A bejelentő a járműszerelvényt közlekedése során szemmel tartotta egészen addig, amíg az egyenruhások annak sofőrjét az M7-es autópálya 63-as kilométerszelvényében, Székesfehérvár térségében megállították.

A rendőrök a jármű átvizsgálása során az alvázra felkapaszkodva két, magukat marokkói állampolgárnak valló férfit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsok a rendőröknek elmondták, hogy Szerbiából érkeztek. A feltartóztatott határsértőket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés gyanúja nem merült fel az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!