Frissen Fejérből

2022.10.15. 16:50

Egy fehérvári, parkoló autó motorterében okoztak kárt

Az első, aggodalmat keltő jel az volt, hogy nem indult el a gépjármű.

Szanyi-Nagy Judit

A gyújtókábel jól láthatóan nincsen a helyén

Forrás: Olvasónk

Október 15-e egy csodás nap ahhoz, hogy a család egy részének beszerezzük a karácsonyi ajándékokat – gondolta olvasónk, aki ehhez igazodva reggel odaballagott az autójához, hogy azzal aztán útra keljen. Indítgatta, indítgatta, ám a jármű megmakacsolta magát.

– Tizedszerre, huszadszorra is próbáltuk, még mindig nem ment. Üzemanyag van. Valami gyanús. Kinyitjuk a motorháztetőt, és lám, nem minden volt a helyén – írta lapunknak a fehérvári lakos, aki aztán tárcsázta is a 112-t. – Fél órán belül kijött a rendőr, megnézte az autót, ám a helyszínelésig nem mondott semmit. Szóval megtettük a feljelentést – fűzte hozzá.

A találgatás megkezdődött. Mivel felfeszítésnek nyoma nem volt, ezért olvasónk arra gondolt, kulccsal nyitották ki a motorteret. Hallottak ugyanis olyan esetekről, hogy szervizeléskor egy alkalmazott lemásolja az autó kulcsát, ezzel segítve a rongálóknak, tolvajoknak. Ilyen helyen azonban nem mostanában járt autójával.

Végül a helyszínelésnél nyomokat találtak a rendőrök, méghozzá "állatiakat": valami megrágta a gyújtókábelt, ezzel elmozdítva azt a helyéről, ez okozhatta egyik napról a másikra, sőt, estéről reggelre a galibát. Talán ez a jobb verzió – summázott olvasónk, aki így elindulhatott megjavíttatni a járművét s aztán elintézni a karácsonyi vásárlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!