Frissen Fejérből

2022.10.12. 17:57

Betörések a fehérvári lakótelepen - rendőrök járják a lakásokat

Megdöbbentő és félelmetes betörésekről jeleztek híreket Székesfehérváron, a Tóvárosi lakónegyedben. Feltehetően rendőrnyomozók járják a lakásokat, figyelmeztetve az embereket arra, vigyázzanak.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Szerdán délután körbejárták Székesfehérvár egyik lakónegyedét, a Tóvárost, igazolványt felmutató férfiak, mondván, a rendőrségtől jöttek. A lakók elmondása szerint bemutatkozás után megkérdezték, otthon tartózkodtak-e a lakók a nap folyamán, ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy betörések történtek a lakónegyed egyik-másik lépcsőházában. Arról nem adtak – vagy nem tudtak adni – információt, hogy pontosan melyik lépcsőházakról is van szó, de azt elmondták: érdemes alaposan körbenézni a lakásban, ugyanis információik szerint sérülésmentesen képesek kinyitni az ajtókat a betörők, akik, az értékek eltulajdonítása után vissza is zárják az ajtókat. Így szinte észre sem lehet venni a betörést. Arra csak akkor derül fény, ha észleli a lakó az értéktárgya eltűnését. Vélhetően hasonló módszereket azonban nem csak ezen a környéken alkalmazhatnak a betörők, ezért mindenkinek érdemes vigyáznia és a házba való bejutást erősen korlátozni vagy megfelelő óvintézkedésekkel biztonságosabbá tenni. Megkérdeztük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot a részletekről, válaszukkal frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!