Közmunka kiszabását indítványozták

2022.09.26. 09:53

Tévedésbe ejtett két férfit, amellyel kárt okozott - vádat emeltek ellene

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. és 2021. nyarán két férfit ejtett tévedésbe, amellyel összesen 330.000,- Ft kárt okozott.

Főügyészség

Illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

A vádirat szerint a férfi 2019-ben nehéz anyagi helyzetbe került, tartozásai voltak. A vádlott a sértettől 100.000,- Ft-ot kért kölcsön. A férfi és a sértett megállapodtak abban, hogy a sértett adonyi házának nagy kapuját a férfi felszerelvényezi, azt elektromos kapuvá alakítja, a költségekbe pedig beszámítja a korábban kölcsön kapott összeget. A szerelésre kitűzött időpont előtt a vádlott telefonon felhívta a férfit és arra hivatkozott, hogy nincs pénze, nem tudja megvenni az alkatrészeket a kapuhoz, kérte, hogy utaljon számára 150.000,- Ft-ot anyagvásárlásra. A sértett a kért összeget átutalta, azonban a vádlott a munkát nem végezte el, az ahhoz szükséges alkatrészeket nem vásárolta meg, a pénzt elköltötte.

A terhelt 2021. júliusában elvállalta két klímakészülék beszerzését munkatársa kunszentmiklósi lakásába, amelynek elvégzéséhez 280.000,- Ft átutalását kérte. A megbeszélt időpontban a vádlott nem jelent meg a munkavégzés helyszínén, a készüléket nem vásárolta meg, a sértettet hitegette, a pénzt saját céljaira költötte.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!