Frissen Fejérből

2022.09.15. 12:43

Súlyosabb büntetést kérnek a táci késelőnek

A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék minősített emberölés bűntette miatt meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels

A vádirat szerint a terhelt az anyja és a sértett által kötött tartási szerződés alapján lakott a sértett házában. A vádlott és a férfi között gyakoriak voltak a tartásból eredő viták. A férfi tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. A terhelt 2021. október 17-én reggeltől italozott a helyi büfében, és elhatározta, hogy megöli a sértettet. A vádlott a sértett hívására hazament, ahol egy 9 cm pengehosszúságú késsel többször megszúrta a férfit a fején, a mellkasán és a hasán, majd értesítette a mentőszolgálatot. A szúrások következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül elhunyt. A bíróság a terheltet 16 év és 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítélet ellen további minősítő körülmény megállapítása, valamint hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Előzmények: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!