Ötezer adag kábítószer előállítása is simán ment volna neki

2022.09.02. 14:21

Saját droglaborjában készítette a fehérvári díler az "anyagot"

Egy bérelt műhelyből alakított ki droglabort az a székesfehérvári díler, akit a Tolna megyei rendőrök fogtak el.

FMH

Ötezer adagnyi kábítószert tudott volna mág készíteni a férfi a lefoglalt anyagból

Forrás: Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy 40 éves férfi 2019 júniusától csaknem másfél éven át heti rendszerességgel árusított speedet. Mindeközben a férfi egy általa bérelt műhelyben amfetamint állított elő, melyet később el is adott. A Tolna megyei nyomozók a Fejér megyei kollégákkal közösen folytatott nyomozás során beszerzett információk alapján jutottak el a díler által működtetett laborhoz, ahol kutatást tartottak. A rendőrök akkor még ismeretlen eredetű fehér port és zöld növényi törmeléket is lefoglaltak, melyekről később a szakértő megállapította, hogy kábítószerek és jócskán meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát. Az itt tartott kutatás során a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket is foglaltak le.

Készpénzt is lefoglalatak a rendőrök
Forrás: Fotó:  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A napokban a férfihez köthető több ingatlanban is kutatást tartottak a rendőrök, s nagy mennyiségben találtak kábítószergyanús anyagokat, például 2 kilónyi fehér masszát, mintegy 1 liternyi úgynevezett speed olajat is. Ezen felül műszaki cikkeket és több százezer forint készpénzt is lefoglaltak. A nyomozók lépéseket tettek a vagyonvisszaszerzés érdekében is. A lefoglalt anyagokról a szakértő megállapította, hogy kábítószernek, amfetaminnak minősülnek. A lefoglalt anyagok közel 5000 adag kábítószer előállítására alkalmasak.

 

A férfit a Tolna megyei rendőrök a napokban fogták el és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt. Előterjesztésük alapján, az ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság augusztus 31-én letartóztatta a "laboránst".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!