Több bűncselekményt is elkövetett

2022.09.19. 16:33

Ok nélkül vészfékezett egy férfi az M7-es autópályán

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. február 6-án ok nélkül alkalmazott vészfékezést a mögötte haladó autóssal szemben.

Főügyészség

Az érintett szakaszon kialakulhat kisebb torlódás

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

A vádirat szerint a terhelt Székesfehérvár térségében, az M7-es autópálya mellett lévő egyik gyorsétteremben a személyzettel kiabált, amikor a sértett a vádlottat magatartása abbahagyására szólította fel. A vádlott a nemtetszését úgy fejezte ki, hogy a hasával lökdöste a sértettet, közben bántalmazással fenyegette. Az éttermen kívül a férfi tovább folytatta a férfi fenyegetését. Ezt követően mindketten Siófok irányába folytatták az útjukat. A vádlott az 59-63 kilométerszelvény közötti szakaszon a belső forgalmi sávban megelőzte a sértett által vezetett gépkocsit, majd amikor a járművel a sértett gépkocsiján túlhaladt, egy hirtelen kormánymozdulattal a külső forgalmi sávba tért, és anélkül, hogy arra indoka lett volna, vészfékezést alkalmazott. A sértett is vészfékezésre kényszerült emiatt, azonban a vádlott által vezetett gépkocsi hátsó részének ütközött. 

A hirtelen fékezés miatt a sértett által vezetett gépkocsiban ülők élete, testi épsége közvetlen veszélybe került. Személyi sérülés ugyan nem történt, azonban a gépkocsi vészhárító borításán horzsolásos jellegű sérülések, valamint a rendszámtábla alatti területen deformáció jött létre, amellyel a vádlott mintegy 100.000 forintos kárt okozott. Az ütközést követően a vádlott tovább haladt, majd Székesfehérvár térségében a harmadik kihajtónál elhagyta az autópályát. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. 

A vádlott a cselekményét a vele szemben hasonló bűncselekmény miatt folyamatban volt büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!