A buszban a balesetkor csak annak vezetője utazott

2022.09.19. 20:42

Felborult egy busz Környe és Oroszlány között - a Tatabányáról Székesfehérvárra tartó busz terelt útvonalon közlekedik

Környe és Oroszlány között az összekötőutat a 45-ös km-nél lezárták, baleset miatt. A 1845-ös vonalon 18:30-kor Tatabányáról Székesfehérvárra induló járat terelt útvonalon Környe, Irtáspuszta; Majk, Repülőtér megállóhelyek érintése nélkül közlekedik.

Fotó: Novotni Ákos / kemma.hu

A baleset a 8119-es út Oroszlány és Környe közötti szakaszán történt. A jármű eleje az úttesten, a hátsó része az árokban kötött ki. - írja a kemma.hu

Az oldalára borult egy csuklós autóbusz a 8119-es út Oroszlány és Környe közötti szakaszán, a kecskédi repülőtérnél szeptember 19-én, hétfő, hétfőn este. A jármű eleje az úttesten maradt, ám a hátsó része az árokba került – tájékoztatott a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem.

A buszban a balesetkor csak annak vezetője utazott, aki sértetlenül ki tudott szállni a járműből. A balesetnél a tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati és a környei önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek áramtalanították az autóbuszt, majd a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget a rendőrségi helyszínelés idejére.

A katasztrófavédők csak helyszínelést követően kezdhetik meg a Volánbusz szakembereivel közösen  a forgalmi akadály megszüntetését. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – tudtuk meg Varga Mihály Sebestyéntől, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől. Az összekötőutat a 45-ös km-nél zárták le, a forgalmat pedig Kecskéd felé terelik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!