Frissen Fejérből

2022.09.29. 15:20

Egy lakóház, majd egy bank felrobbantásával fenyegetőzött - börtönbüntetést kapott

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádiratával egyezően marasztalta el és börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy lakóház, később pedig egy bank felrobbantásával fenyegetőzött.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pexels

A vád szerint az 50 éves férfi először 2021. július 12-én, majd 2021. szeptember 17-én a 112 segélyhívóra azt a valótlan bejelentést tette, hogy felrobbantja egy ismerőse Fejér megye egyik településén álló házát.

Ezt követően 2021. szeptember 30-án újabb valótlan bejelentést tett a központi ügyeletre, ekkor egy bank egyik épületének felrobbantásával fenyegetőzött. A férfi továbbá 2021 szeptemberében egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 100.000,-Ft készpénzt vett fel egy automatából. A Székesfehérvári Járási Ügyészség a cselekmények elkövetését követően letartóztatásba került férfival szemben többrendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat, és végrehajtandó börtönbüntetés mellett közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Székesfehérvári Járásbíróság a vád szerint marasztalta el a férfit, akit 3 év 6 hónapi börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt, valamint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A bíróság ítélete ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentett be. A férfi letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!