Frissen Fejérből

2022.09.02. 17:00

Egy kábítószer-kereskedő letartóztatása érdekében fellebbezett az ügyészség

Fejér Megyei Főügyészség

Képünk illusztráció!

Forrás: pexels

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak az amerikai állampolgárnak a letartóztatását, aki egy Fejér megyei fesztiválon elkövetett kábítószerbirtoklás miatt bűnügyi felügyelet alá került, majd az azt követően tartott kutatás során a lakásán kábítószert, valamint a kábítószer terjesztéséhez használatos eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint a férfi egy Fejér megyei fesztiválon 2022. augusztus 5-én tartott rendőri ellenőrzés során magánál többféle, jelentős mennyiségű kábítószert tartott, így kokaint, marihuánát, ketamint, valamint metamfetamint. A férfit őrizetbe vették, majd a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A gyanúsított lakóhelyén a bírósági ülést követően megtartott kutatás során további kábítószert, valamint a kábítószer-kereskedelemhez használt eszközöket, tárgyakat foglaltak le, amelyre figyelemmel a bűncselekmény jogi minősítése kábítószer-kereskedelem bűntettére módosult, és a gyanúsítottat ismételten őrizetbe vették.

A fentiekre figyelemmel a férfival szemben a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság a letartóztatásra irányuló ügyészi indítványnak nem adott helyt, a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.

A bíróság döntése ellen az ügyész a letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, tekintettel arra, hogy a bűnügyi felügyeletnél szigorúbb kényszerintézkedés foganatosítása indokolt, mivel csak így küszöbölhető ki a kábítószer jövőbeni terjesztése, kereskedelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!