Menekült a rendőrök elől

2022.08.26. 15:00

Tizenegy menekültet zsúfolt be autójába egy moldáv embercsempész

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a moldáv férfinak a letartóztatását, aki 2022. augusztus 17-én tizenegy menekültnek nyújtott segítséget az országhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismeretlen társával megállapodott abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő külföldieknek nyújt segítséget nyugat-európai úticéljuk elérésében. A menekültek 4.500 – 5.000 euró összeget kínáltak a gyanúsított segítségéért.

A férfi Baja térségében, egy erdős területen felvett a személygépkocsijába tíz indiai és egy pakisztáni állampolgárt, akik közül négy a csomagtartóban, hat az autó hátsó ülésén, egy pedig a jobb első ülésen foglalt helyet.

A rendőrök a gyanúsítottat az M6-os autópálya 60-as kilométer szelvényében ellenőrzés alá vonták, azonban a férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, azt kikerülte, majd Pusztaszabolcs felé elmenekült. Felsőcikola-puszta bejáratánál egy hirtelen fékezést követően a gépjárműből kiugrott és elmenekült. A férfit elfogatóparancs alapján 2022. augusztus 23-án elfogták.

Mivel a gyanúsított megszökött és elfogatóparancs útján került elfogásra, fennáll a szökés, illetve elrejtőzés veszélye, továbbá feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, figyelemmel arra, hogy társainak személye és száma jelenleg ismeretlen. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!