Vigyázzanak a szélhámosokkal

2022.08.20. 20:00

Martonvásáron is megjelentek a kapubejárók aszfaltozására vállalkozó csalók, sőt bádogos munkát is vállalnának

A nyerészkedők az elmúlt időszakban több településen is megjelentek Fejérben. Elég példaként említenünk Bicskét, Vértesacsát, Kincsesbányát, vagy éppen Iszkaszentgyörgyöt. Hogy ugyanarról a bandáról, vagy bandákról van-e szó, azt nem lehet tudni, ám a módszereik igen kifinomultak.

Kecskés Zoltán

Illusztráció!

Fotó: Pesti Tamás

A korábbi esetekből kiindulva, olyan anyaggal dolgoznak, ami nem köt meg, nagyon rossz minőségű, a munka árát pedig igencsak megszámítják. Az egyik ott lakó hívta fel a figyelmet a nyerészkedőkre, akik az aszfaltozás mellett bádogos munkát is vállalnak. Több esetet is felidézett portálunknak.

– Havonta egyszer bepróbálkoznak... A szomszédban például aszfaltozni akartak. Nálunk látták, hogy nincs még kész a terasz felett a kistető, így itt már bádogos munkát akartak végezni. Én rövidre szoktam zárni és elhajtom őket azonnal. Volt, hogy a szomszéd bácsi lent volt a garázsában és oda mentek le hozzá, ott lepték meg és erőszakosan akartak bármit is elvinni vasba – meséli egy ott élő, aki természetesen minden ilyen alkalom után hívja a martoni rendőrséget, akik mindig segítenek, egyből jönnek intézkedni. Elmondása szerint az elkövetők nincsenek meg, de az autójuk rendszáma és típusa alapján keresik az elkövetőket.

– Volt egyszer olyan is, hogy jöttek viszonylag normálisan kinéző fiatalabb srácok, normális állapotban lévő céges autónak kinéző kocsival. Azzal a szöveggel próbálkoztak, hogy az önkormányzat megbízásából aszfaltozást végeznek, és megcsinálnák a kocsibeállónkat és majd utána megegyezünk az anyagiakban. De volt olyan is, amikor tavaly meghalt édesanyám után egy csomó dolgot kiraktam plusz szemetes zsákokba a kuka mellé, és míg a konyhában főztem, egy ilyen csapat kiborogatta a zsákokat és ami tetszett nekik, azt elvitték, a többit szétszórták. Pont akkor vettem észre, hogy mit csinálnak, amikor már mentek volna el. Kimentem, rájuk szóltam erélyesen és mint a kis angyalok, rendet raktak se perc alatt.  Viszont ha egy kis gyengeséget látnak, egyből erőszakosan követelőznek – nyilatkozta botránkozva a neve elhallgatását kérő nő.

Kérjük a lakosságot, aki hasonló esettel találkozik, az hívja a 112-es telefonszámot, hogy az illetékes szervek azonnal intézkedni tudjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!