Frissen Fejérből

2022.08.04. 17:30

Kutyával kutattak egy eltűnt személy után Baracskán

A Martonvásár közelében található Baracska külterületén egy eltűnt személy felkutatásához kértek keresőkutyás segítséget a rendvédelmi szervek augusztus 4-én.

Szanyi-Nagy Judit

Baracska külterületén zajlott a kutatás

Forrás: NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pákozd

A helyszínre a NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pákozd részéről két fő és egy kutya, míg a Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők részéről három fő és egy kutya vonult az esethez. Dari Csabától, az előbbi egyesület vezetőjétől megtudtuk, szagminta hiányában sajnos sikertelen volt a kutyás keresés, így több hektáron keresztül területkutatást végeztek a rendőrség által megadott helyszínen. Pár, kisebb-nagyobb erdősávot kutattak át a környéken, azonban sem élő, sem élettelen személyt nem találtak ott, hiába kapcsolódott be a keresésbe a rendőrség drónos egysége. Így noha a keresést a helyszínen felfüggesztették, az ügy egyelőre nincsen lezárva, más módon igyekeznek felkutatni az eltűnt személyt.

– Egy eltűnésnél, miután megkapjuk a rendőrségi riasztást, ha tudunk, kivonulunk a fő helyszínre (például egy idősotthonba vagy egy autóhoz), ahol szagmintát rögzíthetünk a kutyával, mondjuk ruházatról. Ezt követően megyünk oda, ahol feltételezhetőleg utoljára tartózkodott a keresett személy, innen indítjuk a kutyás keresést. Ezúttal egy több száz méteres területről beszélünk, és ráadásul az sem volt biztos, hogy innen tűnt el az ember – mesélt általánosságban és a baracskai keresés részleteiről a szakember, aki további információval a nyomozás miatt lapunknak nem szolgálhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!