Az M7-es autópálya lehajtójánál

2022.08.01. 19:19

Illegális migránsokat szállító autót állítottak félre a rendőrök a 62-esen, Fehérvárnál

Egy lengyel honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök a 62-es számú főúton, az M7-es autópálya lehajtójánál, Székesfehérvár külterületén.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. augusztus 1-jén 17 óra körüli időben, a 62-es számú főúton, az M7-es autópálya lehajtójánál, Székesfehérvár külterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú kistehergépjárművet. A járműben a 27 éves lengyel illetőségű sofőrön kívül további 27 fő tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A jármű utasait - akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - a rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt elfogták és előállításuk folyamatban van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra - írja a police.hu.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!