A "plédszéf" nem véd

2022.08.06. 16:15

Hogyan óvjuk értékeinket a megyei strandokon?

A nyári kánikulában egyre többen keresnek menedéket a vízpartokon, és aki teheti, a városi strandokon, vagy a természetes vizek mellett tölti az idejét a hétvégén. Szerencsére Fejérben is számtalan fürdő várja a felfrissülni vágyókat, azonban ne feledkezzünk meg az értékeink védelméről sem.

Kecskés Zoltán

Forrás: FH/BMH

Természetesen így van ezen az őrült kánikulai hétvégén is, ahol a hőmérő higanyszála 30 fok fölé kúszik. Bizonyára ma és holnap is megtelnek a megye strandjai, azonban a “plédszéf ” vagy “lopásgátló törölköző” nem a legjobb megoldás, ha az értékeinket szeretnénk biztonságban tudni.

A police.hu oldalon megjelent beszámolóban, a rendőrség helyi munkatársai egy Nógrád megyei strandon hívták fel a fürdőzök figyelmét a legfontosabb alapszabályokra, amit érdemes megfogadnunk a nyár utolsó hónapjában is. 

A rendőrség tanácsa szerint az irataikat, mobiltelefonjainkat és egyéb értékeiket ne hagyjuk a gépkocsiban jól látható helyen és érdemes csak annyi készpénzt magunknál tartani a strandon, amennyi feltétlenül szükséges. A legjobb, ha bankkártyát használunk, de a hozzá tartozó pin-kódot semmikép se hagyjuk mellette. Hangsúlyozták azt, hogy amennyiben úszni, fürdeni mennek a család egyes tagjai, ne hagyják őrizetlenül táskáikat, a csomagokra felváltva vigyázzanak vagy használják az értékmegőrzőket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!