Frissen Fejérből

2022.07.06. 10:52

Megtalálták a rácalmási tragédia második áldozatát is szerda délelőtt

A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Police.hu, Feol.hu, Duol.hu

Forrás: duol.hu

Az eltűnés helyének közelében, 2022. július 6-án 8 óra 10 perckor a szakemberek megtalálták Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás szervezetének másik munkatársát is, aki hétfő délelőtt merült el kollégájával együtt a Dunában, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték - tájékoztatott a police.hu. 

Ma, szerda reggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a 2022. július 5-én 15 órakor Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalált holttest azonos a büntetés-végrehajtás szervezetének 34 éves hivatásos állományú tagjával, aki egy nappal korábban tűnt el a Kis-Duna-ágban.

Előzmények: 

Július 04-én délelőtt 11:00 órakor a Rácalmás, Parti sétány Kis-Duna hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa, egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi, szolgálati ebek kiképzése közben elmerül a vízben.

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János rendőr altábornagy a helyszínen irányította – írja az MTI. A TEK feladata egyebek mellett, hogy azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket megteremtse, amelyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik az erős sodrás és a többirányú áramlás miatt nehéz és veszélyes kutatást.

A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük során 2022. július 5-én 15 óra körüli időben Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját. Az azonosítás jelenleg is folyamatban van.

Sajnos a rácalmási baleset nem az első ilyen eset, több tragédia történt már ezen a helyszínen, cikkünkben részletesen olvashatnak a korábbi balesetekről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!