Frissen Fejérből

2022.07.27. 10:12

Letartóztatásban a fehérvári támadók

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte egy 33 és egy 45 éves férfi letartóztatását.

Baráth Eszter

A gyanúsítottak fellebbeztek a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a két férfinek a letartóztatását, akik július 21-én az éjszakai órákban, a székesfehérvári vasútállomás közelében raboltak ki egy járókelőt. A nyomozás adatai szerint az idősebb elkövető egy 10 centiméter pengehosszúságú kést tartott a kezében miközben leszólították a férfit, hogy adja át értékeit. A sértett átadta hátizsákját, amiben néhány üveg szeszesital és 5000 forint készpénz volt. A kirabolt férfi a fiatalabb elkövetőt ököllel arcon ütötte, majd a táskájával menekülő másik elkövető után futott és kigáncsolta. A férfi az esés után a táskát hátrahagyva menekült.
A sértett a fiatalabb elkövetőt feltartóztatta a rendőrök kiérkezéséig, idősebb társát pedig néhány nappal később fogták el az egyenruhások. Az ügyészség mindkét férfi esetében a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a letartóztatást. A bíróság egy hónapra elrendelte a két elkövető letartóztatását, a döntés ellen pedig mindkét férfi és ügyvédjeik is fellebbeztek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!