Frissen Fejérből

2022.07.21. 17:00

Letartóztatásba került a Zámolyon elfogott ukrán embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak az ukrán férfinak a letartóztatását, aki 10 illegális bevándorlót szállított autójában.

Kecskés Zoltán

A Székesfehérvári Járásbíróság egy hónapra elrendelte az ukrán férfinak a letartóztatását, aki 10 illegális bevándorlót szállított autójában

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a 41 éves embercsempész 2022. július 20-án a szerb határ környékén 10 afgán állampolgárt vett fel a kocsijába, hogy őket az előzetes megállapodás szerint fejenként 2500-3000 euróért Ausztriába szállítsa. A férfit Zámoly külterületén a Készenléti Rendőrség járőrei ellenőrzés alá vonták, így cselekménye lelepleződött – írt a részletekről a police.hu.

Ezután a Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta az ukrán férfi letartóztatását, ráadásul a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a bűncselekmény tárgyi súlya és annak okán, hogy Magyarországon lakó- és tartózkodási hellyel nem rendelkezik, a szökés, elrejtőzés veszélye is megállapítható.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!